architecture

architecture

blog5.jpg

SERAX // Marie Michielsen is de vrouw achter Axel Van Den Bossche, CEO van Serax. Maar ze is vooral een creatieve duizendpoot, een vrouw met oog voor detail, moeder én plusmoeder van 4 zonen en één brok elegantie.

Haar huis is een interessante mix van design (ze zit nu eenmaal aan de bron bij Serax), werk van eigen hand én kunst die maar aan één voorwaarde moet voldoen...zowel zij als Axel moeten er voor vallen. Anders komt het er niet in.

blog9.jpg

KUNST // Marie en Axel zijn kunstliefhebbers, dat is duidelijk vanaf het moment dat je de deur binnenstapt. Wat je een beetje zou verwachten, als je het huis van de baas van Serax mag fotograferen, is dat je in een soort van showroom terechtkomt. Een te opvallend visitekaartje, een klakkeloos combineren van de hoogvliegers uit de collectie. Maar niks is minder waar. Het is net een hele elegante combinatie van persoonlijke favorieten.

blog8.jpg

LIVING // Zo is de living een levendig amalgaam van warme tinten, koel design, een indrukwekkende verzameling boeken en grote kunstwerken. Vooral een vroege Raveel springt in het oog door de figuur die zo de living lijkt binnen te stappen. Marie vertelt :"Ik brandde altijd een lampje boven het werk. De dag dat Roger stierf, is het lampje stuk gegaan. Ik heb het nooit vervangen..."

De salontafel wordt volledig ingepalmd door hebbedingen, spullen met een verhaal of een fijne herinnering. Boeken met schone covers, kandelaars die ze kreeg van haar schoonmoeder, papieren vazen die ze ontwierp voor Serax, een pluim, een steen. Het zijn echte stillevens die je doorheen het hele huis terugvindt, in alle kleuren, stijlen en formaten. Het geeft je oog iets om naar te kijken, je geraakt niet uitgekeken.

DILLEMANS // Vanuit de living heb je zicht op een mini jungle, in een zwarte nis. Het is de overgang tussen oud en nieuw. De ruimte werd speciaal zwart geverfd om een perfecte achtergrond te vormen voor de twee Dillemansen die er hun plek vonden. De vele planten zijn een dada van Axel, die graag buiten naar binnen haalt, iets wat hij met Serax ook al jaren doet.

blog13.jpg

SERVIEZEN // De keuken is functioneel met als blikvanger de schappen vol Serax serviesgoed. Marie heeft ze natuurlijk voor het uitkiezen maar laat zich daarbij enkel leiden door schoonheid, niet door de praktische kant van iets. Ze combineert feilloos de spierwitte, fragiele collectie van Roos van de Velde met donkere stukken uit Sergio's assortiment. De zilveren herinneringen aan haar huwelijksaanzoek staan broederlijk -of zusterlijk zo u wil- naast betonnen kopjes en koffiebekers allerhande. Elk gezinslid drinkt zijn dagelijkse shot cafeïne uit zijn persoonlijke favoriet.

blog14.jpg
blog6.jpg
blog17.jpg
blog15.jpg

ATELIER // Het atelier van Marie is de natte droom van elke creatieve geest. Het licht, de ruimte! Ze noemt het pure luxe, na jaren in de bijkeuken tussen de vuilzakken te hebben gezeten omwille van plaatsgebrek. Het is haar eigen speeltuin waar ze de tijd en de ruimte heeft om ideeën te laten rijpen. Marie :"Ik werk een tijd aan iets en zet het dan op één van mijn rekken. Als ik er na een paar dagen nog steeds even enthousiast over ben, dan is het een blijvertje. Of toch alleszins de basis van een nieuw stuk voor de collectie van Serax."

blog16.jpg

Het is een prettige plek waar ik met plezier Marie observeer terwijl ze aan het werk is. Hier krijg je inkijk in hoe ze werkt en functioneert. Het is een wereld waar schoonheid alomtegenwoordig is en waar alles met de hand gebeurt. Geen digitalisering te bespeuren hier. Knippen en plakken gebeurt hier nog met een schaar en een pot lijm en niet met een druk op de knop van een klavier. Respect!

© tekst & foto's Karen Van Winkel

food

food

travel

travel