fotografie + tekst nieuwsbrief Daisy Verheyden.

De verfijnde samensmelting van parels en goud. Edelsmid Daisy Verheyden stelt haar nieuwe collectie voor. Ik zorgde voor het beeld en de tekst voor de nieuwsbrief, styling Henny Waalwijk.

 • Marilyn Monroe droeg soms niks meer dan haar Chanel NO.5 en een parelsnoer, Cleopatra zou er ooit eentje hebben ingeslikt om haar extravagantie in de verf te zetten. Doorheen de geschiedenis hebben parels vrouwen én mannen mooier gemaakt, rijkdom en afkomst subtiel benadrukt en fantasieën geprikkeld. 
  
  Daisy Verheyden werkt gestaag en met het nodige geduld aan haar nieuwe collectie Poëtische Parels.Een zekere traagheid is eigen aan de parel, ze neemt haar tijd om te groeien en ze tot een juweel maken vraagt geduld en doorzettingsvermogen.
  
  Telkens Daisy een mooi exemplaar tegenkwam, kreeg die een plekje in haar kostbare verzameling. Na jaren vond ze het tijd om ze de aandacht te geven die ze verdienen. De tijdloze schoonheid van een parel sluit naadloos aan bij het werk van Daisy.Het edele goud waar ze zo graag mee werkt is maakbaar, zet ze naar haar hand en kneedt ze volgens goesting. Een parel daarentegen heeft zijn eigen unieke vorm en kleur en is tegelijkertijd krachtig maar toch fragiel.Een uitdaging voor een juweelontwerper om die twee werelden elegant samen te smelten.
  
  In de nieuwe collectie stelt Daisy met plezier een paar klassiekers voor maar ook frivolere combinaties krijgen er hun plek. Want ook al lijkt een parel op het eerste zicht klassiek en traditioneel, het kleinood blijft tot de verbeelding spreken.