Traject De Wolkenkamer by Julchen Buys.

Na jaren van dromen, twijfelen, plannen en uitstellen mocht ik Julchen bij de hand nemen op haar weg richting ondernemerschap. We zochten samen naar haar merkbelofte, ik haalde de spreekwoordelijke pieren uit haar neus en pende nadien haar interessante merkverhaal neer. Ze vertrouwde me het ontwerp van haar logo toe, ik fotografeerde haar project en liet haar stralen in een zachte maar toch krachtige portretreeks. Wat een rit, wat een vertrouwen wat een schoon traject! Haar bedrijf heeft nu van bij de start de juiste smoel die het verdient, waarmee ze haar missie krachtig in de wereld kan zetten en de juiste klanten gaat aantrekken. Alle info omtrent haar project vind je hier.

logo def 3x5.jpg
3x5.jpg


MERKBELOFTE:

Ik ben een bruggenbouwer voor kinderen en jongeren tussen 7 en 21 jaar. Via eigen-wijze coaching belanden ze in hun unieke kracht.


MERKVERHAAL:

Kom op verhaal in de wolkenkamer.

 Eén van mijn krachtigste eigenschappen is dat ik goed kan luisteren, zonder oordeel of taboe. Klinkt simpel, maar dat is het niet. Ik kom ze vaak genoeg tegen; kinderen en jongeren die niet gehoord of zelfs maar gezien worden. Daar wil ik bruggen bouwen, tussen hen en hun ouders of hun schoolomgeving.

Mijn interesse in hun leefwereld is oprecht, ik ben altijd nieuwsgierig naar hoe ze in de wereld staan. Dankzij mijn eigen puberzoon, mijn jarenlange ervaring op scholen en bij Awel weet ik wat er bij jongeren leeft en wat de uitdagingen zijn in een jong leven. Daar een luisterend oor bieden is het liefste wat ik doe. En het is altijd de eerste stap naar het herstellen van kwetsuren en negatieve ervaringen. 

Ik was nooit een ‘juf’ in de klassieke zin van het woord. Het sociaal-emotionele kwam bij mij altijd op de eerste plaats, niet het lesgeven. Door uit het onderwijs te stappen merkte ik dat ik vooral de kinderen miste en vond ik een nieuwe missie in mijn leven…een bruggenbouwer worden. Al is lesgeven niet mijn ding, ik behoud hele goede contacten op diverse scholen en mijn uitgebreide netwerk in het onderwijs maakt dat ik ook daar een bruggenbouwer kan zijn, niet enkel in de gezinssfeer.

Vanuit mijn eigen, pittige jeugd connecteer ik makkelijk met jonge mensen die niet lekker in hun vel zitten, om wat voor reden dan ook. Daarom werk ik met kinderen vanaf zeven jaar, hoe vroeger je kan starten, hoe beter. Iedereen heeft nood aan gezien en gehoord te worden. Elkeen krijgt graag een duwtje in de rug. Samen gaan we een waardevol engagement aan en zoeken we uit wat er nodig is. Ik betrek ook steeds de ouders en/of de schoolomgeving in het traject, zij gaan mee aan de slag. 

Mijn naam is anders, mijn aanpak ook. Ik werk vanuit mijn eigenwijze caravan, een veilige, rustige wolkenkamer waar kinderen en jongeren zich op hun gemak voelen. Ze zijn van harte welkom in mijn gezellige caravan waar ze helemaal zichzelf kunnen en mogen zijn. Ze stappen er letterlijk even uit de ratrace. Vaak zien anderen wat de jongere of het kind allemaal niet kan, ik kijk liever naar wat ze wel kunnen, wat hun talenten zijn en waar ze blij van worden…ik geloof in hun unieke kracht!

Ik vind dat iedereen een held in zijn eigen verhaal kan zijn, daarom ben ik grote fan van Wonder Woman, de originele versie met Lynda Carter uit de jaren ’70. Een heerlijke, straffe vrouw met ballen aan haar lijf. Ik deins ook niet terug voor een klus, groot of klein. Mijn Leatherman heb ik altijd bij me, je weet maar nooit wat je tegenkomt. TV-reeksen met heksen in de hoofdrol spreken me ook aan, vandaar mijn opleiding tot herborist. 

Een kop thee van mijn eigen brouwsel vormt voor mij dan ook de basis van een goed gesprek. Voeg daar een fikse scheut van mijn luistervaardigheid en professionaliteit aan toe en een snuifje humor en we zijn vertrokken. Samen op weg om jouw unieke kracht te (her)ontdekken. 

Zit je met iets? Voel je dat je niet doordringt tot je kind? Merk je verandering in het gedrag van je kind? Of ben je een jongere en wil je eens écht al je zorgen uitspreken?

Bel of mail me geheel vrijblijvend en we kijken samen of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Wees van harte welkom in De Wolkenkamer, Julchen.

Ik leerde Karen kennen tijdens een lezing in Utopia, Aalst. De naam Leverancier van Schoonheid fascineerde mij en ik was benieuwd naar het verhaal van de vrouw achter die titel. Karen haar verhaal boeide en triggerde mij. Ik wist dat zij mij zou kunnen helpen om mijn plannen te concretiseren. Met haar aan mijn zijde kreeg ik het vertrouwen om de stap te wagen naar het ondernemerschap. Mijn merkbelofte, verhaal en logo zou ik zonder haar nooit zo perfect hebben kunnen neerzetten. Ik raad haar traject zonder aarzelen ten zeerste aan!

Hier laat ik met veel plezier mijn klanten aan het woord.

Anne Thys van Chester & Fields :"Het sterkste en leukste aan de samenwerking met Karen? Ze voelt, denkt en kijkt door de bril van het merk. Ze probeert zich echt mee in te leven in je verhaal. Ook is haar one stop shopping concept - fotografie én styling én teksten - een absoluut voordeel. Bovendien heeft ze een aanstekelijk enthousiasme... terecht een leverancier van schoonheid!"

Nora van Nora Nuyts keramiek :"Als je zoals ik een selfmade woman bent die graag de touwtjes in handen heeft dan denk je snel :’Ok, foto’s maken van mijn werk dat doe ik gewoon wel zelf…. ‘ Ik moet met lichte tegenzin toegeven dat het me NIET is gelukt. Ondanks de vele youtubefilmpjes en het (te dure) belichtingstentje bracht ik er niets van terecht. Mijn foto’s waren misschien nog goed genoeg voor een online shop of een snelle instagram-post maar zeker niet bruikbaar voor een portfolio of een website. Een beetje nerveus en aarzelend vroeg ik Karen of ze een fotoshoot wilde doen met mij erbij. Normaal wordt dat niet gedaan maar omdat ze wel voelde dat ik mijn ‘kindjes’ niet zomaar ging afgeven stemde ze in: ‘Jij weet beter dan wie ook waar de kracht in je werk ligt, misschien is het een meerwaarde dat je erbij bent!' We gingen echt samen aan de slag en kwamen tot een heel leuk ton-sur-ton-concept. We zorgden elk voor een aantal stylingattributen en door de goede voorbereiding van Karen was alles op enkele uren ingeblikt. Ondertussen hebben we er al een tweede shoot opzitten en dat ging zowaar nog vlotter. Ik ben zo blij dat ik deze warme professionele' leverancier van schoonheid' heb leren kennen, mijn werk wordt gewoon oneindig veel mooier, gezien door Karens lens."

Anne Drake van Ecologie op hoge hakken :"Karen heeft de styling en fotografie van mijn boek “Ecologie op Hoge Hakken, Doe het zelf!” gedaan. Ik sta er keer op keer van versteld met hoeveel gemak en gevoel voor schoonheid zij beelden vastgelegd. Het is een plezier om met haar samen te werken."

Laurence Boxus van Spread the love by lb :"het is zo aangenaam om samen met karen te werken en ik ben absolute fan van haar creativiteit en uitzonderlijke kijk op de zaken. zij heeft het logo ontworpen van mijn juwelencollectie. ik wist al snel dat ik met karen wilde werken want ik was helemaal weg van haar handlettering kwaliteiten. ik vertelde haar het verhaal van mijn collectie en waar de juwelen en ikzelf voor staan en daarmee is karen aan het werk gegaan. zeer snel kreeg ik een voorstel waar ik helemaal achterstond. we hebben daarna ook nog samen gebrainstormd over juwelendoosjes en thank you kaartjes waaruit leuke ontwerpen zijn gevolgd. she's a great lady to work with!"

Maaike Van Melckebeke van Supervaat :"Karen heeft in november beelden gemaakt van mijn serviezen voor de lancering van Supervaat, een nieuwe verhuurdienst die vintage kopjes, glazen en borden combineert tot frisse sets voor feesten en food styling. De samenwerking verliep uitermate vlot. Karen is niet alleen een heel aangename persoon, ze maakt een prijs op maat, denkt actief mee bij het zoeken van locaties en materiaal en geeft waardevolle stylingtips. De uiteindelijke beelden waren fris en licht, precies zoals ik wou. Ze werkt heel professioneel, zonder zich op te dringen. Een samenwerking waar ik heel positief op terugkijk.'

Filip Jennen van Barefoot Track :" Als reisorganisator van coachende reizen en als opstartende onderneming zijn we begin 2016 in contact gekomen met Karen. Tijdens onze eerste koffieklatch was er meteen een klik en wederzijdse interesse.  Karen toonde een grote passie voor de combinatie  reizen & coachen, wat snel leidde tot een gezamenlijk project. Karen is meegegaan met de woestijntrekking (enkel vrouwen) in Marokko; “Sisterhood in de Sahara”. Ze vatte de bijzondere reis samen in woord en beeld. Niet alleen was de betrokkenheid van Karen bij het opzetten van deze reis bijzonder groot, ook het resultaat was verbluffend! De wijze waarop ze de schoonheid van het landschap en de lokale mensen kon vangen, is erg sterk!  Ook het vastleggen van de emoties bij de medereizigers, eigen aan een inspirerende en coachende reis, was bijzonder!! Ondertussen kijken we reikhalzend uit naar de publicatie van het bijwijlen grappig dan weer pakkend reisverslag dat zal gepubliceerd worden in Goodbye Magazine!